top of page

Το Ίδρυμα Κόκκαλη συμμετέχει στο World Urban Campaign ως Associate Partner


Το Ίδρυμα Κόκκαλη, με χαρά ανακοινώνει ότι από τον Οκτώβριο του 2020, συμμετέχει στο World Urban Campaign ως Associate Partner. Το World Urban Campaign (WUC) αποτελεί μια πλατφόρμα υπεράσπισης και συνεργασίας για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη θετική αστική αλλαγή, προκειμένου να επιτευχθούν πράσινες, παραγωγικές, ασφαλείς, υγιείς, χωρίς αποκλεισμούς και καλά σχεδιασμένες πόλεις. Στόχος της είναι να τοποθετήσει την Αστική Ατζέντα στο υψηλότερο επίπεδο στις αναπτυξιακές πολιτικές. Συντονίζεται από το UN-Habitat και καθοδηγείται από μεγάλο αριθμό αφοσιωμένων εταίρων - επί του παρόντος 210 συνεργάτες και δίκτυα - από όλο τον κόσμο. Οι Red Dot Foundation, Mumbai Environmental Social Network, Lincoln Institute of Land Policy, Jamaica Family Planning Association, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ, ecological sequestration trust, WWF, είναι μερικοί από τους συνεργάτες παγκοσμίως.

H World Urban Campaign βασίζεται στη βασική κληρονομιά του Συνεδρίου Habitat II (Κωνσταντινούπολη, 1996). Συγκεκριμένα, η εκστρατεία έρχεται ως άμεση απάντηση στην ανάγκη για εταιρικές σχέσεις μεταξύ κυβερνήσεων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, των τοπικών αρχών, του ιδιωτικού τομέα, της ερευνητικής κοινότητας, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των βουλευτών, των επαγγελματικών οργανώσεων, των ομάδων νέων και γυναικών, προκειμένου να επιτευχθεί βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Οι συνεργάτες του World Urban Campaign συμφώνησαν σε επτά αρχές που καθοδηγούν την WUC και τους συνεργάτες της από το 2010:

Αρχές του Παρισιού:

  1. Προσβάσιμη και υπέρ φτωχών γη, υποδομές, υπηρεσίες, κινητικότητα και στέγαση, 2. Κοινωνικά χωρίς αποκλεισμούς, ευαίσθητη στο φύλο, υγιής και ασφαλής ανάπτυξη, 3. Περιβαλλοντικά υγιές και αποδοτικό με άνθρακα, δομημένο περιβάλλον, 4. Συμμετοχικός σχεδιασμός και λήψη αποφάσεων, 5. Δυναμικές και ανταγωνιστικές τοπικές οικονομίες που προωθούν αξιοπρεπή εργασία και προς το ζην, 6. Διασφάλιση της μη διάκρισης και ίσα δικαιώματα στην πόλη και 7. Ενδυνάμωση πόλεων και κοινοτήτων για να σχεδιάσουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις αντιξοότητες και την αλλαγή.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο https://www.worldurbancampaign.org/, ή να ακολουθήσετε την WUC στο Twitter @urbancampaign, LinkedIn (World Urban Campaign), Instagram @worldurbancampaign & Facebook Page (UN-Habitat World Urban Campaign).

KOKKALIS FOUNDATION

Irodotou 23, 106 74

Athens, Greece

+30 216 8003090-91

kf@kokkalisfoundation.gr

  • White Facebook Icon
Contact

Thanks! Message sent.

© 2017 Kokkalis Foundation. Proudly created by Designature.

bottom of page