top of page

Το Ίδρυμα Κόκκαλη χορηγός στον 1ο Πανελλήνιο Νησιωτικό Σχολικό Διαγωνισμό «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ»


Το Ίδρυμα Κόκκαλη είναι αρωγός στον 1ο Πανελλήνιο Νησιωτικό Σχολικό Διαγωνισμό «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ», μία συνδιοργάνωση του Οργανισμού Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδος (Ο.Η.Σ.Ε.) και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), με θέμα τα Ηλεκτρικά Σκάφη & Πλοία.

Ο διαγωνισμός προγραμματίζεται να διεξαχθεί την προσεχή σχολική χρονιά 2019-2020, με τη συμμετοχή σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Νησιωτικών Περιοχών και των αντίστοιχων Επιμελητηρίων, και με τελικό στόχο τη συναρμολόγηση σκάφους από τις ομάδες, και 3 νικήτριες ομάδες. Οι προημιτελικοί και ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις πρωτεύουσες των νησιών.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να εμφυσήσει στα παιδιά την αγάπη για το περιβάλλον γενικότερα και τις θάλασσες της χώρας, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί αυτό να προστατευτεί, καθώς και η διάδοση της ιδέας της ηλεκτροκίνησης στα σκάφη, η εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από τα σχολεία, στο να δώσει έναυσμα στα νέα παιδιά για νέα επαγγέλματα, αλλά και να δώσει στις τοπικές νησιωτικές οικονομίες τη δυνατότητα να φτιάξουν ένα διαφορετικό προφίλ παραγωγής, εκτός εκείνου των παραδοσιακών προϊόντων, των υπηρεσιών και του τουρισμού, όπως αυτό της κατασκευής και παραγωγής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για ηλεκτροκίνητα σκάφη.

Η αναγγελία της έναρξης του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κέρκυρα, στις 23 Σεπτεμβρίου, στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Νησιού, με το Διαγωνισμό να βρίσκεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Τουρισμού.

Εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις συνεχίστηκαν για τις δύο επόμενες μέρες στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να: γευτούν τοπικά προϊόντα, να ενημερωθούν για τεχνολογίες αιχμής που σχετίζονται με τα ηλεκτροκίνητα σκάφη, να συμμετάσχουν σε διαδιαδραστικά οπτικοακουστικά παιχνίδια, να δουν οπτικοακουστικές προβολές για το περιβάλλον και να ενημερωθούν για την ανακύκλωση.

KOKKALIS FOUNDATION

Irodotou 23, 106 74

Athens, Greece

+30 216 8003090-91

kf@kokkalisfoundation.gr

  • White Facebook Icon
Contact

Thanks! Message sent.

© 2017 Kokkalis Foundation. Proudly created by Designature.

bottom of page