top of page

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο «Ο δυτικός και οι λαϊκοί πολιτισμοί. Οι ρίζες και τα φτερά


Το Ίδρυμα Κόκκαλη υποστήριξε το 5ο Συνέδριο «Ο δυτικός και οι λαϊκοί πολιτισμοί. Οι ρίζες και τα φτερά του λαϊκού πολιτισμού και το αστικό περιβάλλον», που διοργάνωσε η Οργάνωση ΓΗ την Τετάρτη,18 Οκτωβρίου 2017, με αφορμή την Παγκόσμια Αστική Καμπάνια των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο των Urban Thinkers Campus και των “The City We Need” & “The Athens We Need”.

Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, και στο οποίο συμμετείχαν πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, εικαστικοί, ανθρωπολόγοι, μουσικόλογοι, λαογράφοι, ιστορικοί τέχνης, κάλυψε θέματα που αφορούν στο Λαϊκό Πολιτισμό και τη διαλεκτική σύγκρουσή του με το Δυτικό Πολιτισμό, καθώς και τις συνέπειες της έκπτωσης της μετάλλαξης του δυτικού πολιτισμού στη χώρα μας.

Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, και ακολούθησαν ο κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Γενικός Δ/ντής στην Οργάνωση ΓΗ, οποίος αναφέρθηκε στην Αθήνα που Θέλουμε, και ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, κ. Πέτρος Κόκκαλης, οποίος μίλησε για τον Πολιτισμό και τη Βιοποικιλότητα και την περίπτωση των πόλεων. Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στον ομότιμο καθηγητή ΕΚΠΑ, πρόεδρο της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρίας, κ. Μιχάλη Μερακλή και ομιλίες των Μάνου Στεφανίδη, Ηλία Βολιότη, Παναγιώτη Κουνάδη, Μυρσίνη Ζορμπά κ.ά.

Η παγκόσμια αστική καμπάνια (World Urban Campaign) είναι μια πλατφόρμα υποστήριξης και συνεργασίας για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη θετική αστική αλλαγή. Η Οργάνωση ΓΗ αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο του World Urban Campaign στην Ελλάδα και το «Athens We Need» αποτελεί ένα πιλοτικό έργο, μία πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να επιτευχθούν πράσινες, παραγωγικές, ασφαλείς, υγιείς, χωρίς αποκλεισμούς και καλά σχεδιασμένες πόλεις.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του Συνεδρίου: κ. Αλέξης Καπόπουλος, αρχιτέκτων ΕΜΠ, καθηγητής, ερευνητής πολιτισμικής ανθρωπολογίας EHESS.

KOKKALIS FOUNDATION

Irodotou 23, 106 74

Athens, Greece

+30 216 8003090-91

kf@kokkalisfoundation.gr

  • White Facebook Icon
Contact

Thanks! Message sent.

© 2017 Kokkalis Foundation. Proudly created by Designature.

bottom of page