top of page

Το «Athens Information Technology» επεκτείνει το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Βασίλισσα Rania»


Η πενταετής ανανέωση του Προγράμματος Υποτροφιών Βασίλισσα Rania Al-Abdullah που προσφέρεται από το Athens Information Technology ανακοινώθηκε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009 στο Αμμάν της Ιορδανίας. Ο αριθμός των υποτροφιών που χορηγούνται από το ΑΙΤ από την έναρξη του Προγράμματος το 2005, αυξάνονται σε 17 κάθε χρόνο.

Σε αυτή τη συμφωνία κατέληξαν η Βασίλισσα Rania Al Abdullah και ο Γενικός Διευθυντής του ΑΙΤ, Θανάσης Ζησιμόπουλος, στη συνάντηση που είχαν στην Ιορδανία, στα πλαίσια επίσκεψης ομάδας εκπροσώπων από το ΑΙΤ με σκοπό την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος Υποτροφιών «Βασίλισσα Rania»- που, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, έχει δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 90 φοιτητές να παρακολουθήσουν τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΑΙΤ, τα Σεμινάρια Επιμόρφωσης Στελεχών και το Θερινό Πανεπιστήμιο. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών που φέρει το όνομα της Βασίλισσας Rania της Ιορδανίας δημιουργήθηκε σε αναγνώριση των προσπαθειών της για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των σύγχρονων τεχνολογικών δεξιοτήτων για τους νέους, και εγκαινιάστηκε από τη Βασίλισσα σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ΑΙΤ το Δεκέμβριο του 2005.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Βασίλισσα Rania έδωσε έμφαση στις σχέσεις μεταξύ της Ιορδανίας και της Ελλάδας και επαίνεσε το AIT για την πρωτοβουλία δημιουργίας του Προγράμματος αυτού. Επίσης συνεχάρη ΑΙΤ για το ακαδημαϊκό επίπεδο των επιδόσεων των Ιορδανών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Ο κ. Ζησιμόπουλος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του ΑΙΤ να ενισχυθεί αυτή η συνεργασία με την αύξηση του αριθμού των επιδοτήσεων τα επόμενα χρόνια.

Το ίδιο βράδυ διοργανώθηκε η εκδήλωση αποφοίτων του Προγράμματος στην Μητρόπολη της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 30 απόφοιτοι με τους φίλους και τις οικογένειες τους, εκπρόσωποι του Παλατιού και ο Μητροπολίτης ο ίδιος, ο οποίος τόνισε τη σημασία διατήρησης των σχέσεων μεταξύ των αποφοίτων και το ρόλο τους στο ΑΙΤ ως πρεσβευτές της χώρας τους. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και ο Ακόλουθος από την Πρεσβεία της Ιορδανίας στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη του εκπαιδευτικού επιτελείου του ΑΙΤ στην Ιορδανία ολοκληρώθηκε με τις δύο παρουσιάσεις των ακαδημαϊκών προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν σε δύο πανεπιστήμια στο Αμμάν. Το ακαδημαϊκό προσωπικό του AIT και οι εκπρόσωποι της Βασίλισσας μίλησαν για το AIT και το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Βασίλισσα Rania» σε περισσότερους από 100 τελειόφοιτους ΙΤ φοιτητές του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών και σε περισσότερους από 70 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Ιορδανίας, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά με τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και το Θερινό Πανεπιστήμιο του ΑΙΤ. Επίσης οι απόφοιτοι μεταπτυχιακού προγράμματος (2006) είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν τις προσωπικές του εμπειρίες από τις σπουδές τους στο ΑΙΤ, το πρόγραμμα, και γενικότερα τη ζωή στην Ελλάδα.

Επιπλέον συναντήσεις είχαν τα μέλη του εκπαιδευτικού επιτελείου του ΑΙΤ με τα αντίστοιχα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και των καθηγητών των δύο πανεπιστημίων σχετικά με τις δυνατότητες συνεργασίες μεταξύ των δύο φορέων. Το ΑΙΤ επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του απέναντι στους Ιορδανούς φοιτητές με το Πρόγραμμα Υποτροφιών Βασίλισσα Rania καθώς αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα των φοιτητών του ΑΙΤ.

KOKKALIS FOUNDATION

Irodotou 23, 106 74

Athens, Greece

+30 216 8003090-91

kf@kokkalisfoundation.gr

  • White Facebook Icon
Contact

Thanks! Message sent.

© 2017 Kokkalis Foundation. Proudly created by Designature.

bottom of page