top of page

Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης τιμήθηκε από τo Ελληνικό Ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη κ. Σωκράτης Κόκκαλης τιμήθηκε με το βραβείο «Φειδιππίδης 2008» από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ραδιοφώνου της Νέας Υόρκης για την προσφορά του στον Ελληνισμό μέσα από το έργο και τα επιτεύγματα του Ιδρύματος Κόκκαλη, του Προγράμματος Κόκκαλη στο Χάρβαρντ, και του Athens Information Technology .

Η τελετή βράβευσης έγινε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στο Harvard Club της Νέας Υόρκης με κεντρικό ομιλητή τον Πρύτανη του Harvard Kennedy School καθηγητή David Ellwood. Στην τελετή προήδρευσε ο ομογενής βουλευτής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κ. Μιχαήλ Γιάνναρης ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο επίτιμος πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Δρ John Brademas. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελένη και τα παιδιά του Πέτρο και Σωκράτη, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κ. Αλέξανδρο Ξενόπουλο για την εξαιρετική τιμή απονομής του βραβείου ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Ελληνικό Ραδιόφωνο ως μία μη κερδοσκοπική οργάνωση της Ελληνικής Διασποράς, αποτελεί σημείο αναφοράς και φάρο του Ελληνισμού στην περιοχή της Νέας Υόρκης.

Με την ευκαιρία της απονομής του βραβείου, ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του club των φιλάθλων του Ολυμπιακού της Νέας Υόρκης τους οποίους ευχαρίστησε για την αγάπη τους και τη στήριξή τους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Έλληνας Πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη η Ελληνίδα και ο Κύπριος Γενικός Πρόξενος Νέας Υόρκης, εξέχοντα μέλη της Ελληνικής Διασποράς, ακαδημαϊκοί του Χάρβαρντ και διοικητικά στελέχη, καθώς και απόφοιτοι του Προγράμματος Κόκκαλη.

Το βραβείο το οποίο έχει πάρει το όνομά του από τον Αθηναίο κήρυκα Φειδιππίδη, απονέμεται σε ετήσια βάση από το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης σε πρόσωπα ή σε οργανισμούς, για τις προσπάθειές τους στην προώθηση του Ελληνισμού. Έχουν τιμηθεί στο παρελθόν προσωπικότητες όπως ο Ζυλ Ντασέν, ο Μίκης Θεοδωράκης, η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ο Γερουσιαστής Paul Sarbanes, και το Ίδρυμα Ωνάση.

Tags:

KOKKALIS FOUNDATION

Irodotou 23, 106 74

Athens, Greece

+30 216 8003090-91

kf@kokkalisfoundation.gr

  • White Facebook Icon
Contact

Thanks! Message sent.

© 2017 Kokkalis Foundation. Proudly created by Designature.

bottom of page