top of page

H Παλαιστινιακή Hγεσία σε Εξέλιξη


Η Παλαιστινιακή Ηγεσία για την Ανάπτυξη: Η διαχειριστική πολιτική και η οικονομική μετάβαση ήταν το θέμα του πενταήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος για τη Μέση Ανατολή του Πανεπιστημίου Harvard, που πραγματοποιήθηκε τέλος Αυγούστου στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του Athens Information Technology (AIT). Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτήθηκε από κοινού από το Ίδρυμα Κόκκαλη και την CCC-Consolidated Contractors Company International.

Υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων εκπαιδευτικών στελεχών, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν το πρώτο από μια σειρά προγραμμάτων κατάρτισης του Harvard που προορίζεται για ανώτερα στελέχη της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής και της παλαιστινιακής ηγεσίας των ΜΚΟ και έχουν σαν στόχο να βελτιώσουν τις καινοτόμους αναλυτικές μεθόδους και τα ηγετικά και διοικητικά μέσα που αποτελούν τη βάση για την κατανόηση των καθηκόντων της ηγεσίας στην προώθηση της μεταρρύθμισης. Ο μεσολαβητικός ρόλος ενός ελληνικού φορέα, στην οργάνωση ενός τέτοιου προγράμματος στην Ελλάδα ήταν θεμελιώδους σημασίας για την κατανόηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Οι εικοσιπέντε Παλαιστίνοι συμμετέχοντες , ανώτερα κυβερνητικά στελέχη (προερχόμενοι από Υπουργεία Εξωτερικών, τον οικονομικό κλάδο και τον τομέα προγραμμάτων), πολιτικά στελέχη, πολιτικοί αναλυτές καθώς και στελέχη από τον μη κερδοσκοπικό τομέα, που παρακολούθησαν το πρόγραμμα κατάρτισης επωφελήθηκαν από την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση σε τέσσερις βασικούς τομείς: στη διαχείριση πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων, στην ικανοτήτων για αποτελεσματική διακυβέρνηση, στη διαχείριση κρίσεων και τέλος στις νέες παγκόσμιες τάσεις στην εταιρική συνεργασία μεταξύ του δημόσιου τομέα, της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα.

Κατά την τελετή αποφοίτησης ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, κ. Σωκράτης Κόκκαλης μιλώντας για το πρόγραμμα δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει στρατηγικό πλεονέκτημα ως δυτική χώρα με παράδοση στις καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, ενώ στην ιδιαίτερα κρίσιμη σημερινή συγκυρία μπορεί, με επαρκή συνεργασία και με τις πρωτοβουλίες κυβερνητικών και μη-κυβερνητικών οργανισμών, να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση των σχέσεων της Δύσης με τον Αραβικό κόσμο και μάλιστα ένα σημαντικό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία που υφίσταται η Μέση Ανατολή.

Ο Αντιπρόεδρος της CCC κ. Samer Khoury δήλωσε, «Είμαστε ευτυχείς που υποστηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία του Harvard, η οποία θα ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό και τις προσπάθειες των Παλαιστινίων, που σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα, αποτελούν τους στυλοβάτες στην προσπάθεια για ένα διεθνώς αναγνωρισμένου παλαιστινιακό κράτος».

Tags:

KOKKALIS FOUNDATION

Irodotou 23, 106 74

Athens, Greece

+30 216 8003090-91

kf@kokkalisfoundation.gr

  • White Facebook Icon
Contact

Thanks! Message sent.

© 2017 Kokkalis Foundation. Proudly created by Designature.

bottom of page