top of page

2010 Ενημέρωση για τη σταδιοδρομία των Αποφοίτων του Προγράμματος Κόκκαλη


Ο Κρίτωνας Αρσένης (Ελλάδα, Executive Education 2005) εξελέγη μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κόμμα, στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2009.

Kosta Barjaba (Αλβανία; Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση 2005) έχει διοριστεί ως Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του νεοσύστατου Μεσογειακού Πανεπιστημίου της Αλβανίας (MUA-Mediterranean University of Albania). Επίσης, είναι εκπαιδευτής κοινωνιολογίας και στρατηγικής διαχείρισης στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Η Irina Bokova (Βουλγαρία, Executive Education 1999) διορίστηκε Επικεφαλής της UNESCO, στις 22 Σεπτεμβρίου 2009 στην έδρα της οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι. Με αυτή της τη θέση, η έγκριση της οποίας εκκρεμούσε από τον περασμένο Οκτώβριο η Irina Bokova είναι η πρώτη γυναίκα, από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης και η πέμπτη ευρωπαϊκή συμμετοχή, που γίνεται επικεφαλής της UNESCO. Η Bokova υπηρετούσε ως πρέσβης της Βουλγαρίας στη Γαλλία και ήταν μόνιμη αντιπρόσωπος της UNESCO από το 2005.

Η Mirela-Iulia Cojocaru (Ρουμανία, MPA-Δύο έτη 2011) κάνει την πρακτική της άσκηση στις Βρυξέλλες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο γραφείο της ευρωβουλευτή Monica Macovei.

Ο Burak Erdenir (Τουρκία, Mason Mid-Career MPA 2008) διορίστηκε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας. Υπηρέτησε ως ανώτερος υπάλληλος στη Γενική Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Τούρκου Πρωθυπουργού, δηλαδή τον κυβερνητικό φορέα που επιβλέπει τις διαδικασίες ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κοσμάς Καπρίνης (Ελλάδα, MPP 2010) έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2010 τις διδακτορικές του σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες.

Ο Angel Kelchev (Βουλγαρία, MPA 2011) ίδρυσε τον μη κυβερνητικό οργανισμό Pathways, μιας φιλόδοξης πρωτοβουλίας συνεργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη Βουλγαρία με σκοπό την παροχή ανώτερης επιστημονικής εκπαίδευσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτεταμένα προγράμματα σπουδών αγγλικής γλώσσας και ευρείας εμβέλειας επιχειρηματικές διεξόδους. Το έργο, το οποίο είναι η μεγαλύτερη αντίστοιχη πρωτοβουλία στη Βουλγαρία, είναι υπό την αιγίδα της USAID και υποστηρίζεται με πολλούς τρόπους από μια ποικιλόμορφη ομάδα συνεργατών σε πέντε χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Athens Information Technology, του Προγράμματος Κόκκαλη, και του Προγράμματος του HKS Public-Private Partnerships Study Group στο Mossavar-Rahmani Center for Business and Government.

Η Nadezhda Mihaylova (Βουλγαρία, Executive Education 2008), στις Ευρωεκλογές του 2009 στη Βουλγαρία, εξελέγη μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το κόμμα του Συνασπισμού.

Η Stela Mocan (Μολδαβία, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση 2009) έχει οριστεί σύμβουλος του πρωθυπουργού της Μολδαβίας Vlad Filat. Το χαρτοφυλάκιο της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής και την ανάπτυξη της πολιτικής; συντονισμό της αναπτυξιακής βοήθειας; και τη μεταρρύθμιση της διακυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης (Ελλάδα, MPP 2007) διορίστηκε πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας, ενός Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύεται από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο ρόλος του Ινστιτούτου Νεολαίας είναι να συντονίζει τις πολιτικές θέσεις της νεολαίας σε εθνικό επίπεδο (σε συνεργασία με άλλες κυβερνητικές οργανώσεις) και η υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νεολαίας στην Ελλάδα. Τα τρέχοντα προγράμματα του Ινστιτούτου Νεολαίας επικεντρώνονται στη νεανική επιχειρηματικότητα και στις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Ussal Sahbaz (Τουρκία, MPA/ID 2010) έγινε μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας στην έδρα της ως σύμβουλος οικονομικού και ιδιωτικού τομέα ανάπτυξης για την περιοχή της Νότιας Ασίας.

Ο Γιώργος Σαραβέλος (Ελλάδα, MPA/ID 2010) έχει εκ νέου προσχωρήσει στην Deutsche Bank ως αντιπρόεδρος του τμήματος FX strategy.

Η Jelena Sesar (Βοσνία και Ερζεγοβίνη, MC/MPA 2009) εργάζεται στο Τζαλαλαμπάντ, στο Αφγανιστάν, με την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) ως εξωτερική συνεργάτης. Ηγείται ενός φιλόδοξου προγράμματος, Afghan Stability Initiative, που περιλαμβάνει έργα ανάπτυξης σε κοινοτικό επίπεδο σε τρεις επαρχίες που συνορεύουν με το Πακιστάν.

Η Simonida Subotic (Μαυροβούνιο, MPP 2010) διορίστηκε συνεργάτης σύμβουλος στα γραφεία της Boston Consulting Group στη Μέση Ανατολή, στο Abu Dhabi.

Ο Damir Tokic (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, MPP 2008), εργάζεται στον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη, με έδρα την Βοσνία και Ερζεγοβίνη, ως εθνικός πολιτικός σύμβουλος στο γραφείο του Γενικού Υπευθύνου.

O Radoslav Totchev (Βουλγαρία, Executive Education 2009) έχει αναλάβει καθήκοντα Γενικού Πρόξενου στο Προξενείο της Βουλγαρίας στην Νέα Υόρκη, καλύπτοντας και την περιοχή New England των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Esra Unluaslan (Τουρκία, MPA-ID 2011) ολοκληρώνει δύο θεματικές πρακτικής άσκησης το καλοκαίρι του 2010. Η πρώτη στο Impact Investment Exchange της Σιγκαπούρης, μία νεοϊδρυθείσα χρηματιστηριακή επιχείρηση στην Ασία που έχει ως στόχο να παρέχει ρευστότητα και διαφάνεια στην αγορά, όπου οι κοινωνικές επιχειρήσεις μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια για να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο και οι επενδυτές μπορούν να επιτύχουν τόσο οικονομικές αλλά και κοινωνικές αποδόσεις. Η δεύτερη πρακτική άσκηση είναι στο Αμπού Ντάμπι στο Strategic Consulting Office στον Crown Prince.

Ο Vesselin Valchev (Βουλγαρία, Executive Education 2007) διορίσθηκε Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Κύπρο από την 1η Σεπτεμβρίου 2009. Υπηρέτησε ως επικεφαλής του γραφείου του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Tags:

KOKKALIS FOUNDATION

Irodotou 23, 106 74

Athens, Greece

+30 216 8003090-91

kf@kokkalisfoundation.gr

  • White Facebook Icon
Contact

Thanks! Message sent.

© 2017 Kokkalis Foundation. Proudly created by Designature.

bottom of page