top of page

Οι υπότροφοι του Ιδρύματος Κόκκαλη στο Πανεπιστήμιο Bilgi για το έτος 2009


Το Ίδρυμα Κόκκαλη παρέχει υποτροφίες για Ελληνοτουρκικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Bilgi της Κωνσταντινούπολης σε μεταπτυχιακούς φοιτητές από την Ελλάδα που σπουδάζουν Διεθνείς Σχέσεις, με εστίαση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οι υπότροφοι για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος είναι: Ορέστης Αδάμ – Ο Ορέστης κατέχει πτυχίο Bachelors από το τμήμα Πολιτικών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Kent στο Canterbury της Αγγλίας. Έχει εργασθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε έργα αναδάσωσης και έχει υποστηρίξει στη διδασκαλία τους μαθητές μέσης εκπαίδευσης. Ο Ορέστης κατέχει επίσης μετάλλια στο Στίβο και είναι μέλος του Αθλητικού Συνδέσμου Oion.

Ειρήνη Κεχριώτη – Η Ειρήνη είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, και πτυχίου μουσικής από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Είναι επίσης μέλος του κοινωφελούς Ελληνοτουρκικού Ιδρύματος Defne.

Αναστασία Κούτρη – Η Αναστασία είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών, Οικονομικών και Διεθνών Σχέσεων ΜΑ από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ρόδος) και πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε σπουδαστής του προγράμματος Erasmus στο Rheinische Friedrich Wilhelms Universitaet Bonn, Fakultaet Politikwissenschaft. Η Αναστασία έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στο Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου και στο Διπλωματικό και Ιστορικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου συμμετείχε στην έρευνα και την οργάνωση των αρχείων της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα (1926-1934 περίοδος).

Ευαγγελία Λαντζά – Η Ευαγγελία είναι κάτοχος πτυχίου της Σχολής Τουρκικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει εργασθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Ελληνική Επιτροπή της UNESCO του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ευγενία Λογιοτάτου – Η Ευγενία είναι κάτοχος πτυχίου της Σχολής Τουρκικής γλώσσας και Πολιτισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει εργασθεί στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) και έχει συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Model United Nations 2004-2005 που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master of Arts στις Διεθνείς Σχέσεις με εστίαση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Bilgi είναι το μοναδικό πρόγραμμα Ελληνοτουρκικών σπουδών στον κόσμο και το παρακολουθούν Τούρκοι και Έλληνες φοιτητές σε αναλογία 50% - 50%. Επιπλέον, έχει θέσει τις βάσεις για συνεργασία με μια σειρά από διεθνή ερευνητικά κέντρα, όπως είναι το Hellenic Observatory του London School of Economics and Political Science, το Ελληνοτουρκικό δίκτυο στο St Anthony’s College της Οξφόρδης και το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

KOKKALIS FOUNDATION

Irodotou 23, 106 74

Athens, Greece

+30 216 8003090-91

kf@kokkalisfoundation.gr

  • White Facebook Icon
Contact

Thanks! Message sent.

© 2017 Kokkalis Foundation. Proudly created by Designature.

bottom of page